Συνοδοί ξεναγοί των επισκεπτών μαθητών στο Τμήμα Χημείας

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, το Τμήμα Χημείας ετοιμάζεται να υποδεχθεί μερικές εκατοντάδες μαθητών λυκείων στους χώρους του και τα εργαστήριά του. Για την διαχείριση αυτού του μεγάλου πλήθους ανθρώπων σε ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα και για την καλύτερη αξιοποίηση της σχετικά σύντομης διάρκειας της επισκέψεως είναι χρήσιμο όλες οι ομάδες των επισκεπτών να συνοδεύονται από φοιτητές του τμήματος που έχουν καλή γνώση των χώρων και των πραγμάτων που γίνονται σε αυτούς τους χώρους.

Όσοι προπτυχιακοί φοιτητές ενδιαφέρονται να διευκολύνουν την επίσκεψη αυτή όπως και όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιθυμούν να προσφέρουν τον χρόνο τους και δεν έχουν αναλάβει άλλα καθήκοντα κατά την διάρκεια της επισκέψεως καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση.

Όσοι επιλεγούν θα αναλάβουν να παραλάβουν μια ομάδα μαθητών (το πολύ 20 άτομα), η οποία θα συνοδεύεται από καθηγητή του σχολείου, από τον χώρο σταθμεύσεως των λεωφορείων ή από την είσοδο του κτηρίου (για όσους φτάσουν με τα πόδια ή με συγκοινωνία), να την κατευθύνουν στους χώρους που θα προβλέπει το πρόγραμμα ξεναγήσεως της συγκεκριμένης ομάδας, να απαντά στα αυθόρμητα ερωτήματα των επισκεπτών κατά τις μετακινήσεις και να ξέρει πού να απευθυνθεί αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Κάθε σχολείο θα παραμένει στους χώρους του τμήματος για 2 ώρες. Για τον καλύτερο συντονισμό αυτής της δραστηριότητας όλοι οι φοιτητές-ξεναγοί θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε σύντομη ενημερωτικές συγκεντρώσεις (μια για κάθε έτος φοιτήσεως) λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη. Σε αυτές θα γίνει αναφορά στις βασικές οδηγίες που πρέπει να γνωρίζουν οι συνοδοί.

Στην μεγάλη διοργάνωση υποδοχής μαθητών υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να είναι πολύτιμη η συμμετοχή φοιτητών. Αν, για παράδειγμα, κάποιος έχει την διάθεση να φωτογραφήσει ή να μαγνητοσκοπήσει σκηνές ή επιδείξεις από την επίσκεψη των σχολείων, ή μπορεί να σκεφθεί κάποια άλλη αρμοδιότητα στην οποία μπορεί να φανεί χρήσιμος, ας συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ακόλουθη αίτηση με σχετική σημείωση στις "παρατηρήσεις".

Αίτηση εθελοντή για την επίσκεψη μαθητών σχολείων

Επώνυμο:
Όνομα:
Αριθμός μητρώου:
Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:
Αριθμός τηλεφώνου:
Διαθέτω χρόνο τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 6/3/2020 8:45 - 11:15
Συμμετέχουν τα σχολεία (πλήθος μαθητών):
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (12), 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (46), Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ) (15), 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (25), 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (27), 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ (12), 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (28), ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ (50), 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (35)

Παρασκευή 6/3/2020 10:45 - 13:15
Συμμετέχουν τα σχολεία (πλήθος μαθητών):
5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (32), 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ) (16), ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (15), 3ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (120), 50ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (22), ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΕΑ (17), 16ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (17), ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ (10)

Παρατηρήσεις/προτιμήσεις: (προαιρετικά)

Σημείωση: Όλοι όσοι συμπληρώσουν την αίτηση αυτή θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πότε θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική συγκέντρωση και τι καθήκοντα θα αναλάβουν.

Επιστροφή στην ιστοσελίδα των επισκέψεων.