Εκδηλώσεις εκατονταετηρίδος του Τμήματος Χημείας

Το 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το έτος ιδρύσεως του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ. Για τον εορτασμό της επετείου διοργανώνται διάφορες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια όλου του έτους.
Κεντρική εκδήλωση στην μεγάλη αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου 29/3/2018
Η πρόσκληση
Δελτίο τύπου του ΕΚΠΑ
Η προσφώνηση του πρύτανη καθ. Μ.-Α. Δημόπουλου
Η διαχρονική παρουσία της Χημείας στο ΕΚΠΑ, κείμενο της ομιλίας του επ. καθ. Αθ. Τσεκούρα (Οι εικόνες που συνόδευαν την ομιλία) (Φωτογραφία)
Το Τμήμα Χημείας Σήμερα: Καινοτομία και Επιτεύγματα Η παρουσίαση του Τμήματος Χημείας από την πρόεδρο του τμήματος καθ. Χ.-Α. Μητσοπούλου (Φωτογραφία)
Μαγνητοσκόπηση του 1ου μέρους (1 ώρα) και του 2ου μέρους (μισή ώρα) της εκδηλώσεως

Η ιστορία του Τμήματος Χημείας μέσα από τα εργαστήριά του 18/4/2018
Την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 3 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή του Τμήματος Μαθηματικών στην πανεπιστημιούπολη παρουσιάσθηκε η ιστορία κάθε εργαστηρίου του τμήματος χωριστά με την βοήθεια των μελών τους.
Το πρόγραμμα των ομιλιών - Αναλυτικότερο πρόγραμμα των ομιλιών
Οι παρουσιάσεις: Ιστορικό ιδρύσεως, Ανόργανη Χημεία, Αναλυτική Χημεία, Φυσικοχημεία, Οργανική Χημεία, Βιομηχανική Χημεία, Χημεία Τροφίμων, Βιοχημεία (PDF)
Αφιέρωμα των Χημικών Χρονικών στα 100 χρόνια του Τμήματος Χημείας με άρθρα βασισμένα στις παρουσιάσεις των εργαστηρίων.[Αντίγραφο]

Φοιτητική ημερίδα 4/5/2018
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά ημερίδων των προηγούμενων ετών πραγματοποιήθηκε μια πανηγυρική ημερίδα, η 6η κατά σειρά, την Παρασκευή 4 Μαΐου στο αμφιθέατρο Α15 του Τμήματος Χημείας με γενικό θέμα "Χημεία και Λογοτεχνία".

Athens Conference on Advances in Chemistry 2018
Μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην πανεπιστημιούπολη διεθνές συνέδριο με θέμα τις εξελίξεις στην Χημεία. Θα προσκληθούν διακεκριμένοι απόφοιτοι του τμήματος Χημείας και το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους.