Απεβίωσεν εν προβεβηκυία ηλικία ο εν αποστρατεία αντισυνταγματάρχης Αναστάσιος Κώνστας και ετάφη μετά της οφειλομένης εις τον βαθμόν του στρατιωτικής πομπής. Ο μακαρίτης λείψανον του ιερού αγώνος, πολλάς προσέφερε τη πατρίδι υπηρεσίας, και κατά τας ώρας των κινδύνων της και μετά την απελευθέρωσίν της. Η αγνότης των αισθημάτων του και η απλότης των ηθών του, εκ πρώτης όψεως εμαρτύρουν οπόσον μεγάλη ήτον η γενεά του 1821. Ο μακαρίτης και ως πολίτης ήτον αγαθός και δίκαιος, διότι ουδέποτε εφθόνησεν ή έβλαψέ τινα. Πατήρ φιλόστοργος και εν πενία διάγων, εχρησιμοποίει την σύνταξίν του, το μόνον εκ των αγώνων του κέρδος, εις την ανατροφήν και εκπαίδευσιν των τέκνων του, εγκατέλιπε δε το ζην ηυχαριστημένος ότι εξεπλήρωσεν ως άνθρωπος το εις την κοινωνίαν οφειλόμενον καθήκον. Οι πολίται πάσης τάξεως τιμώντες την μνήμην του συνώδευσαν τον νεκρόν μέχρι της τελευταίας του κατοικίας.
Σφιγξ (εφημερίδα Θηβών) 9 Αυγούστου 1878
όπως φαίνεται στις σελίδες 1 και 2. [Πηγή: Βιβλιοθήκη Βουλής: 1 και 2]
[Το παραπάνω κείμενο περιλαμβάνεται εν μέρει στο http://drixoutispanagiotis.blogspot.com/p/blog-page_21.html με το εξής απόσπασμα.]
Υπήρξε αξιωματικός του στρατού κατά την επανάσταση του 1821 με Α.Μ. 2683, σύζυγος της Τριανταφυλλιάς το γένος Κόνιαρη καταγομένης από τα περίχωρα των Θηβών και πατέρας του Στεφάνου Κώνστα.
Στο κείμενο ΤΑΝΑΓΡΑ «ΜΠΡΑΤΣΙ» του ΔΡΙΧΟΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Προεδρου του πολ/κου συλλογου Ταναγρας «Ποιμανδρος», στο περιοδικο «Αρβανον» Οκτωβριος-Δεκεμβριος 1999, το οποίο παρατίθεται στην ιστοσελίδα http://ellines-albanoi.blogspot.com/2009_09_01_archive.html αναφέρεται ο Αναστάσιος Φουσαΐτης ως Ταναγραίος αγωνιστής, αξιωματικός με Α.Μ. 2683.
Πηγή: Γεωργ. Τσεβά, Ιστορία των Θηβών, τομ. Β', σελ. 271
Έγγραφο ευχαριστήριο από τον υπουργό Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαιδεύσεως προς τον Αναστάσιον Κώνστα, συνταγματάρχην στις 2/11/1871 για την προσφορά του αρχαιοτήτων.