Δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα ενημερώσεως εκπαιδευτικών

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Χημείας 2011, το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει μεταξύ άλλων εκδηλώσεων μια ημερίδα με θέμα "Πολιτισμός και Χημεία" η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς. Μπορούν να συμμετάσχουν καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν Χημεία σε Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων ή άλλων βαθμίδων (π.χ. δάσκαλοι Δημοτικού) είναι επίσης ευπρόσδεκτοι. Επίσης καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ασχέτως αν απασχολούνται σε σχολεία ή όχι.

Σχετική ανακοίνωση έχει δοθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και σε άλλους οργανισμούς για να γίνει ευρεία ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι μια σειρά ομιλιών από χημικούς και μη με θέματα τα οποία παρέχουν ενημέρωση και υπόβαθρο για υπεύθυνη διδασκαλία Χημείας ή άλλων μαθημάτων όπου γενικές γνώσεις Χημείας συνεισφέρουν στην γενική παιδεία των μαθητών.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των ομιλιών και μια δήλωση συμμετοχής η οποία θα βοηθήσει τους διοργανωτές να υποδεχθούν καταλλήλως του συμμετέχοντες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Α15 του Τμήματος Χημείας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011. Ώρα ενάρξεως 10:00 π.μ.

  • 10:00 - 10:50 "Η εξέλιξη των εννοιών στις θετικές επιστήμες", Θ. Αραμπατζής, αναπλ. καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 11:00 - 11:50 "Ηθική και Επιστήμη", Θ. Τάσιος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
  • 12:00 - 12:40 "Ενεργειακά και άλλα παγκόσμια ζητήματα", Α. Τσεκούρας, επίκ. καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 13:00 - 13:30 Διάλειμμα
  • 13:30 - 14:20 "Σύγχρονες εξελίξεις στη μακρομοριακή χημεία", Μ. Πιτσικάλης, αναπλ. καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 14:30 - 15:20 "Η εξέλιξη του χημικού δεσμού", Α. Μαυρίδης, καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 15:30 - 16:20 "Η διδασκαλία της Χημείας"

    Μετά το τέλος κάθε ομιλίας προβλέπεται χρόνος για συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού. Μπορεί να περιλαμβάνει ερωτήσεις που προέκυψαν από την προηγηθείσα ομιλία ή εμπίπτουν στο γενικότερο θέμα της ομιλίας.

    Η ημερίδα αποτελεί ευκαιρία για συνάντηση με συναδέλφους. Εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον (σημειώστε το στο πεδίο των παρατηρήσεων στην δήλωση), μπορεί μετά το τέλος των προγραμματισμένων ομιλιών να ακολουθήσει γενικευμένη συζήτηση για επιστημονικά ή εκπαιδευτικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

    Παρακαλούμε να δηλώσετε αν ενδιαφέρεσθε σοβαρά να συμμετάσχετε στην ημερίδα.
    Κατά την συμπλήρωση των πεδίων παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε κεφαλαία και πεζά γράμματα με τόνους, όχι μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ.]

    Επίθετο:
    Όνομα:
    E-mail:
    Σχολείο:
    Ειδικότητα: μεταπτυχιακές σπουδές
    Παρατηρήσεις:


    Οδηγίες προσελεύσεως στον χώρο της ημερίδας

    Η θέση του Αμφιθεάτρου Α15 σημειώνεται στον επόμενο χάρτη. Το Σάββατο είναι ανοιχτή για οχήματα μόνο η κεντρική πύλη της πανεπιστημιουπόλεως επί της οδού Πάλμε. Η δημόσια συγκοινωνία η οποία προσεγγίζει περισσότερο το Τμήμα Χημείας είναι η γραμμή 608 της Ο.ΣΥ. Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ.) της οποίας το τέρμα απέχει 500 μέτρα από το αμφιθέατρο Α15. Μπορείτε να συμβουλευθείτε τα δρομολόγια της γραμμής μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ.

    Για όσους επιθυμούν να κινηθούν με ιδιωτικά οχήματα, μπορούν να φτάσουν στην κεντρική πύλη από το κέντρο της Αθήνας μέσω των οδών Βασ. Σοφίας, Βασ. Αλεξάνδρου και Ευφρονίου ή από την Αττική οδό και την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Υμηττού στην Καισαριανή. Από την κεντρική πύλη ακολουθεί κανείς τον κεντρικό οδικό άξονα της πανεπιστημιουπόλεως και συμβουλεύεται τις πινακίδες για το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών.


    View map with Google options
    View map with locationg baloon
    Άλλες εκδηλώσεις για το Διεθνές Έτος Χημείας