Πολικές φαινολικές ενώσεις : Η σημασία της παρουσίας τους για την οξειδωτική σταθερότητα και οργανοληπτική αποδοχή του παρθένου ελαιολάδου
Περιεχόμενο ομιλίας
- Παρθένο ελαιόλαδο (ΠΕ) και χημική σύσταση
- Ταυτότητα των φαινολικών ενώσεων (ΦΕ) στο παρθένο ελαιόλαδο
- Τι περιέχει ο όρος 'πολικές φαινολικές ενώσεις';
- Οξειδωτική σταθερότητα και ΦΕ
- Οργανοληπτική αποδοχή και ΦΕ
- ΦΕ στο ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο (πραγματική κατάσταση και προτάσεις)
Ομιλήτρια: Μαρία Τσιμίδου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας ΑΠΘ
Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
Ώρα: Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009, 13:00
Βιογραφικά στοιχεία
- Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στο εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας ΑΠΘ από το 1989.
- Διδακτικά καθήκοντα: Χημεία Τροφίμων, Ανάλυση Τροφίμων, Διασφάλιση Ποιότητας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο
- Ερευνητικά ενδιαφέροντα σχετικά με την ομιλία: σύσταση και ποιότητα παρθένου ελαιολάδου και προϊόντων ελαιοκάρπου/ αξιοποίηση φύλλων ελαιοδένδρου
- ’Αλλα ερευνητικά ενδιαφέροντα: φυσικά αντιοξειδωτικά (πηγές, δράση), σαφράνι (γνησιότητα ποιότητα) κά
- Δημοσιευμένο έργο: κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία (10), εγκυκλοπαίδειες, άρθρα ανασκόπησης (12) και 70 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, άρθρα σε εφημερίδες και επιλεγμένα περιοδικά σε θέματα σχετικά με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα
- Συμμετοχές σε συνέδρια και επιστημονικές εταιρίες